ua en ru

Начальник головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Шутов відсторонений від своїх обов'язків

Начальник головного оперативного управління Генштабу Збройних сил України, генерал Олександр Шутов відсторонений від виконання своїх обов'язків на час розслідування трагедії з падінням літака Іл-76, що перевозив військових Луганськ 13 червня.

Начальник головного оперативного управління Генштабу Збройних сил України, генерал Олександр Шутов відсторонений від виконання своїх обов'язків на час розслідування трагедії з падінням літака Іл-76, що перевозив військових Луганськ 13 червня. Про це в ефірі ТСН заявив в.о. міністра оборони Михайло Коваль.

"Зараз проводиться розслідування з тієї трагедії, яка сталася позавчора і пов'язана із загибеллю наших бойових товаришів, і дійсно на час проведення розслідування серед інших і генерал Шутов, він відсторонений від виконання обов'язків", - зазначив Коваль.

"Проводиться дуже глибоке розслідування і цілий ряд військовослужбовців, які пов'язані з виконанням завдання, відсторонені від виконання службових обов'язків", - додав він.

За його словами, 13 червня в аеропорт Луганська прямували три літаки, що перевозили для ротації військовослужбовців, і терористи обстріляли другий літак, пустивши в нього дві ракети ПЗРК, а потім ще чергу з кулемета бронебійно-запальними набоями.

Нагадаємо, в ніч з 13 на 14 червня під Луганськом був збитий літак Повітряних сил Збройних сил України Іл-76. Загинули 9 членів екіпажу і 40 військових.