ua en ru

На півночі Сирії бойовики вбили 450 мирних жителів, у тому числі 120 дітей

На півночі Сирії, в районі, населеному переважно курдами, сирійські повстанці вбили 450 мирних жителів, у тому числі 120 дітей, повідомляє Press TV. Як стало відомо, бойовики терористичної організації "Фронт аль-Нусра", пов'язаного з "Аль-Кайєдою", атакували район Таль Абаяд мухафази Ракка на півночі країни. В результаті нападу загинули 330 жінок і літніх чоловіків, а також 120 дітей.

Напад стався всього через тиждень після того, як прибічники "Фронт аль-Нусра" атакували дві курдські села в Алеппо і взяли в заручники 200 мирних жителів.

Протистояння між курдськими угрупованнями і озброєними прихильниками "Аль-Кайєди" посилилися на півночі і північному сході країни в останні тижні, після того як курдські повстанці, які виступають проти іноземного втручання в ситуацію в Сирії, змогли потіснити бойовиків в цьому районі.

Збройне протистояння в Сирії між прихильниками і противниками президента країни Башара Асада почалося навесні 2011 р. З тих пір, за даними ООН, в ньому загинули понад 100 тис. осіб. Країну покинули кілька мільйонів чоловік.