ua en ru

На кордоні з РФ посилений контроль у карантинній зоні у зв'зку з АЧС у Луганській обл., - МВС

На кордоні з РФ посилений контроль у карантинній зоні на території сел. Кумачьове у зв'зку з африканською чумою свиней (АЧС) у Луганській області.

На кордоні з РФ посилений контроль у карантинній зоні на території сел. Кумачьове у зв'зку з африканською чумою свиней (АЧС) у Луганській області. Про це повідомляє прес-служба МВС у Донецькій області.

В Україні зафіксовані факти поширення вірусу африканської чуми свиней. Випадки зараження тварин виявлені на Луганщині: 30 січня 2014 р. від цього захворювання загинуло 26 голів свиней в селі Давидово-Микольске Краснодонського району. У прикордонних районах Донецької області проводяться профілактичні рейди і перевірки.

На території району не залишилося підприємств з вирощування свиней, але поголів'я свиней мають приватні господарства (згідно звітності - 13 450 голів). Тому існує реальна загроза занесення збудника АЧС на територію Донецької області. Сьогодні правоохоронцями посилені профілактичні заходи щодо недопущення виникнення осередків небезпечних інфекційних хвороб.

"Посилений контроль забезпечено в карантинній зоні на території сел.Кумачьове, яке граничить з Російською Федерацією. Співробітники Старобешівського райвідділу, які несуть службу на ветеринарно-міліцейському посту, оглядають ручний багаж громадян, який виноситься або вивозиться з карантинної зони, з людьми ведеться роз'яснювальна робота. На дорогах працюють мобільні групи, перевірено 67 автомобілів", - йдеться у повідомленні.

У Старобешівському райвідділі створено дві мобільні гурти з числа дільничних інспекторів міліції та працівників ДАІ, які працюють спільно з представниками ветеринарної медицини.

На сьогодні здійснено 76 перевірок підприємств з вирощування великої рогатої худоби, молокопереробних і рибопереробних підприємств, забійних пунктів, складів. На ринках контролюються умови продажу продукції тваринного походження.