ua en ru

На борту захопленого талібами вертольота перебували громадяни України, а не Росії, - влада Афганістану

За даними влади Афганістану, на борту захопленого талібами вертольота перебували громадяни України, а не росіяни. Про це повідомив Дін Мохаммад Дарвеш, прес-секретар губернатора східної афганської провінції Логар, передає "Голос Росії".

За його словами, напередодні український вертоліт, зафрахтований приватної афганської компанією "Хорасан", відправлявся з провінції Хост в Кабул, але через погані погодні умови і сильного дощу судно здійснило вимушену посадку в повіті Азра, район Мангал Хел провінції Логар. Велика частина повіту знаходиться під контролем "Талібану", відзначив представник влади. "На борту вертольота знаходилися сім інженерів-громадян Туреччини, двоє українців і їх афганський перекладач. Заручники живі, місцева влада ведуть переговори з талібами про звільнення заручників. Таліби поки що не пред'явили ніяких вимог", - сказав Дін Мохаммад Дарвеш.

Компанія "Хорасан" продає в Афганістані електрообладнання. До її роботи залучені в тому числі і турецькі інженери.

Раніше сьогодні Міністерство закордонних справ Туреччини заявило, що на борту вертольота, який здійснив екстрену посадку в Афганістані, знаходилися вісім громадян Туреччини, а також два пілоти - російський і афганський. Як повідомив представник МЗС Туреччини, всі, що були на борту вертольота живі і здорові. "Влада Туреччини підтримують тісний зв'язок з представниками влади Афганістану з даного питання", - сказав турецький дипломат.

Читайте також: В Афганістані пасажири вертольота, що розбився потрапили в полон до талібів