ua en ru

МВС оголосило про підозру 14 особам, причетним до незаконних збройним формуванням на Донбасі

Головним слідчим управлінням МВС проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.260 КК України. Про це сооющілі у прес-службі МВС.

"Особи, причетні до створення не передбачених законами України збройних формувань, що діють на території Луганської та Донецької областей, незабаром будуть оголошені в розшук", - йдеться в повідомленні.

На сьогодні вже повідомлено про підозру 14 особам, причетним до створення, керівництва і активної участі у складі незаконних воєнізованих формувань.

"Члени цих груп скоювали напади і терористичні акти на підрозділи Збройних сил, Національної гвардії, Міністерства внутрішніх справ України, які проводять антитерористичну операцію на території Донецької та Луганської областей, що призвело до загибелі людей та інших тяжких наслідків", - зазначили у прес-службі.

В даний час вирішується питання про оголошення підозрюваних у розшук і обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Встановлюються всі особи, причетні до злочинної діяльності вказаного незаконного об'єднання, та інші факти скоєння кримінальних правопорушень. Досудове слідство триває.

Нагадаємо, як повідомляли в РНБО, в зоні АТО тривають сутички між різними групами бойовиків.

Раніше, наприкінці серпня, МВС оголосило заступнику голови Луганської обласної споживспілки про підозру у фінансуванні НВФ.