ua en ru

МВС обіцяє забезпечити охорону громадського порядку під час святкування Покрови у Києві 13-14 жовтня

Столичне управління Міністерства внутрішніх справ України обіцяє забезпечити охорону громадського порядку під час святкування Покрови Пресвятої Богородиці у Києві 13-14 жовтня 2013 р. Про це повідомляє прес-служба ГУМВС України в м. Києві.

Так, на неділю-понеділок у Києві заплановано проведення масових заходів з нагоди відзначення свята Покрови Пресвятої Богородиці.

Водночас окремі громадські організації та політичні сили, зокрема ВО "Свобода", подали заявки до Київської міської державної адміністрації на проведення у цей період заходів з масовою участю громадян.

"Наразі столична міліція вже підготувала відповідні розрахунки сил і засобів. Для забезпечення охорони громадського порядку у Києві 13-14 жовтня буде задіяні достатню кількість працівників міліції та військовослужбовців ВВ МВС України", - йдеться у повідомленні.

Водночас правоохоронці звертаються до організаторів та учасників заходів з проханням дотримуватися встановленого законом порядку проведення мітингів і демонстрацій, не порушувати громадський порядок, не провокувати конфліктних ситуацій і не підбурювати мітингувальників до незаконних дій, а, навпаки, сприяти працівникам міліції в охороні громадського порядку.

У МВС нагадують, що за скоєння протиправних дій винні особи будуть нести передбачену законодавством кримінальну та адміністративну відповідальність.

Зазначимо, раніше у столичному управлінні ДАІ повідомили, що у Києві 14 жовтня буде частково обмежено рух транспорту в центрі міста.