ua en ru

МВС шукає невідомих, разгромивших Євромайдан в Дніпропетровську

Міністерство внутрішніх справ (МВС) шукає невідомих, разгромивших Євромайдан в Дніпропетровську. Про це в ході брифінгу повідомив заступник начальника ГУМВС України в Дніпропетровській області Сергій Третьяков.

"В даний момент ніхто не затриманий, але ми ведемо відповідну роботу по встановленню тих осіб, які перебували у момент події на площі і були учасниками конфлікту. За попередніми даними, нападниками були молоді люди, одягнені в різну одяг в кількості 10-15 осіб. Також є рішення Окружного аплеляционного суду про заборону проведення масових заходів на Європейській площі і про заборону встановлення Мафів. Це рішення було зачитано учасникам мітингу представниками міськвиконкому", - сказав Третьяков.

У Головне управління внутрішніх справ 25 листопада о 22.30 надійшло повідомлення про те, що на Європейській площі відбувся конфлікт між мітингувальниками на підтримку євроінтеграцію України та групою молодих людей.
В ході конфлікту було пошкоджено намет зі звукопідсилювальною апаратурою, а також отримав тілесні ушкодження координатор акції Віктор Романенко.

В результаті події ніхто не постраждав, координатор акції, що отримав тілесні ушкодження також відмовився від госпіталізації. За словами заступника начальника обласного ГУМВС, напад на мітингувальників влаштували близько 10-15 молодих людей.
В даний час в ЄРДР внесено відомості за ч.2 ст. 296 КК України (Хуліганство), ведеться розгляд. Також ведеться розслідування щодо працівників млиции, що знаходилися поблизу інциденту.