ua en ru

Місія ОБСЄ зафіксувала збільшення потоку людей з РФ в Україну

Місія спостерігачів Організації з безпеки та співробітництва в Європі, яка знаходиться на російських пропускних пунктах "Гуково" і "Донецьк", констатує збільшення числа людей, що прибувають в Україну з Росії.

Місія спостерігачів Організації з безпеки і співробітництва в Європі, яка знаходиться на російських пропускних пунктах "Гуково" і "Донецьк", констатує збільшення числа людей, що прибувають в Україну з Росії. Про це йдеться у звіті місії спостерігачів ОБСЄ за 27 серпня 2014 р.

"Вперше після прибуття місія відзначає в останні два дні більшу кількість тих, хто прибуває з Російської Федерації в Україну, ніж тих, хто в'їжджає в Російську Федерацію. Зміна тенденції супроводжувалася збільшенням руху через кордон в обох пропускних пунктах", - наголошується в звіті місії.

Спостерігачі ОБСЄ повідомляють, що якщо минулого тижня в пропускному пункті "Гуково" потік виїжджаючих з України в РФ людей був більше, то 25 і 26 серпня збільшилася кількість осіб, що в'їжджають в Україну з Росії.

При цьому кількість людей, що перетинають пропускний пункт "Донецьк", в цілому більша, ніж тих, хто їде через "Гуково", проте в останні тижні вона зменшилася. У місії ОБСЄ пояснюють, що збільшення інтенсивності руху через кордон одночасно зі скороченням потоку людей пов'язана із щоденним перетином кордону людьми з України на кілька годин для отримання готівкових коштів і покупки продуктів, а також оновлення міграційних карток, термін дії яких закінчується після трьох місяців.