ua en ru

Мін'юст заявляє про проникнення бойовиків ДНР в будівля держархіву Донецької обл

Міністерство юстиції України заявляє про проникнення бойовиків самопроголошеної "Донецької народної республіки" (ДНР) в будівлю державного архіву Донецької області.

Міністерство юстиції України заявляє про проникнення бойовиків самопроголошеної "Донецької народної республіки" (ДНР) в будівлю державного архіву Донецької області. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Мін'юсту.

"4 липня 2014 р. відбулося проникнення бойовиків ДНР в одну з будівель Державного архіву Донецької області, яке розташоване на вулиці Челюскінців, 153 б. Озброєними людьми були відкриті архівосховища, проведено огляд робочих приміщень. При цьому вони повідомили, що будівля буде підлягати мобілізації в цілях ДНР", - йдеться в повідомленні.

У Мін'юсті акцентують увагу, що в Державному архіві Донецької області зберігаються документи, за якими видаються архівні довідки, які служать підставою для нарахування пенсій особам, які працювали на підприємствах і установах Донецької області.

Згідно з повідомленням, такі документи зберігаються тільки в одному екземплярі, їх копії, у тому числі й електронні, відсутні. Крім того, в цьому архіві зберігається близько 1 мільйона справ Національного архівного фонду, оригінали документів з історії регіону, його підприємств, установ і організацій.

"Мін'юст попереджає, що перешкоджання роботі Державного архіву області або будь-яке пошкодження архівних документів призведе до непоправних втрат, в результаті яких громадяни України будуть позбавлені гарантованих Конституцією прав, у тому числі права на належне пенсійне забезпечення", - повідомили у відомстві.