ua en ru

Міноборони України заперечує, що бойовики збили Boeing з викраденої у сил АТО установки

Міністерство оборони України спростовує інформацію, що лайнер "Малайзійських авіаліній" Boeing, який летів рейсом MH17 над Донецькою областю, був збитий із використанням зенітного ракетного комплексу "Бук", захопленого проросійськими сепаратистами в одній з українських військових частин.

Міністерство оборони України спростовує інформацію, що лайнер "Малайзійських авіаліній" Boeing, який летів рейсом MH17 над Донецькою областю, був збитий із використанням зенітного ракетного комплексу "Бук", захопленого проросійськими сепаратистами в одній з українських військових частин. Про це повідомляє прес-служба оборонного відомства.

"Командування Повітряних сил Збройних сил України офіційно заявляє, що інформація про захоплення терористами зенітного ракетного комплексу БУК М1 у військовій частині Повітряних сил Збройних сил України не відповідає дійсності", - йдеться в повідомленні.

Як зазначають у відомстві, особовий склад, військова техніка та озброєння зенітного ракетного полку, що дислокувався на Донеччині, рішенням командувача Повітряних сил ЗС України ще 29 червня 2014 р. були оперативно передислоковані у нові райони виконання завдань.

"У той час, коли терористи зайшли на територію управління військової частини, там залишилась лише застаріла та непридатна до використання автомобільна техніка", - додають в Міноборони.

Раніше німецьке видання Spiegel Online повідомило, що Федеральна розвідувальна служба Німеччини поклала відповідальність за аварію Boeing-777 17 липня над Україною на проросійських сепаратистів. За даними розвідки, сепаратисти захопили біля сил АТО самохідний зенітний ракетний комплекс "Бук" і зробили з нього пуск ракети, що вибухнула в безпосередній близькості від малайзійського літака.

Нагадаємо, в Нідерландах впізнані 278 жертв аварії малайзійського Boeing-777 на Донбасі.