ua en ru

Міліція затримала ОЗУ і перевіряє її на причетність до заворушень у Києві

Міліція затримала групу осіб, яких підозрюють у скоєнні вбивств, і перевірить їх на причетність до масових заворушень у центрі Києва.

Міліція затримала групу осіб, яких підозрюють у скоєнні вбивств, і перевірить їх на причетність до масових заворушень у центрі Києва. Про це на брифінгу заявив керівник головного слідчого управління МВС України Микола Чинчин, передає кореспондент РБК-Україна.

"Завдяки проведеній роботі працівниками карного розшуку спільно зі слідством викрито та знешкоджено групу у складі шести осіб, які займалися вчиненням вбивств та іншими тяжкими злочинами. А на тлі останніх подій в державі діяльність цієї групи активізована... Ми будемо перевіряти всю їх діяльність, чим вони займаються, де вони перебували і для чого вони готували таку величезну кількість вибухівки", - заявив Чинчин.

За його словами, до складу групи входили жителі Києва та Київської області віком від 21 до 49 років.

Чинчин зазначив, що під час обшуку у них вилучено великий арсенал зброї, зокрема, два автомати, вісім пістолетів, мисливську рушницю 12 калібру, мисливський обріз 12 калібру, понад 300 набоїв різного калібру, саморобні пристрої для стрільби, 38 вибухових пристроїв, у тому числі коктейлі Молотова, вибухові пакети з цвяхами. Також у них були вилучені речовини для виготовлення вибухівки, бронежилет, радіостанції, радіо сканер, домашні димові шашки, маски з прорізами для очей, кастети.

Разом з цим, присутній на брифінгу керівник прес-служби МВС України Сергій Бурлаков зазначив, що "ті шашки, (які були вилучені при обшуку) схожі на ті, які використовувалися при масових заворушеннях на Грушевського".

На цей час 5 людей вже затримано. Вони підозрюються у вбивстві громадянина Росії Андрія Зуєва, який був убитий 6 листопада 2013 р.