ua en ru

Міліція затримала на блокпосту в Харківській обл. два автомобілі зі зброєю

Міліція затримала на блокпосту в Харківській обл. два автомобілі зі зброєю
Міліція протягом одного дня на блокпосту біля міста Ізюм (Харківська обл.) затримали два автомобілі, в яких перевозилися гранати, гранатомети і боєприпаси.

Міліція протягом одного дня на блокпосту біля міста Ізюм (Харківська обл.) затримали два автомобілі, в яких перевозилися гранати, гранатомети і боєприпаси. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГУ МВС в Харківській області.

"Ввечері під час несення служби міліціонерами був зупинений автомобіль "Івеко". У машині знаходилися 50-річний водій та 52-річний пасажир, обоє мешканці Івано-Франківської області. Під час огляду автомобіля було виявлено та вилучено дві гранати РГД-5 і 60 патронів калібру 7,62. Чоловіки затримані", - сказано в повідомленні.

Через кілька годин правоохоронцями був зупинений автомобіль Volkswagen під керуванням 52-річного жителя Львова, який рухався із зони АТО.

"У салоні знаходився 46-річний пасажир, також житель Львівської області, у якого під час огляду при собі, а також в особистих речах було виявлено та вилучено споряджений гранатомет РПГ-18, 6 ручних гранат та 176 набоїв до стрілецької зброї. Зараз підозрюваний затриманий", - додали в міліції.

За обома фактами слідчими слідчого відділення Ізюмського МВ відкрито кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України, що карається позбавленням волі до 7 років.

Вилучена зброя направлена на експертизу. Слідство триває.

Нагадаємо, в ніч на 25 листопада на околиці Харкова стався вибух у житловому кварталі поруч з військовою частиною.