ua en ru

Міліція затримала лідера КУПР Сергія Мельниченка та адвоката Віктора Смолія

Міліція затримала лідера ВГО "Коаліція учасників Помаранчевої революції" (КУПР) Сергія Мельниченка та адвоката Віктора Смолія. Про це Мельниченко повідомив у своєму Facebook.

"До мене підійшли двоє міліціонерів і, вивернувши руки, теж затримав. Нас привезли в Шевченківський райвідділ міліції на вул. Прорізна. Як тільки нас привезли, там вже, як не дивно, мене чекали близько десятка представників з військкомату. Прийшли, мовляв, мене добровольцем в АТО забирати", - написав Мельниченко.

При цьому він зазначив, що вже півроку не може пройти медкомісії з причини наявності інвалідності. "Проблема не просто в обмеженій придатності. Замість частини черепа - пластина після видалення пухлини мозку", - пояснив Мельниченко.

За його словами, під час свого затримання він намагався зв'язатися з адвокатом.

"Я дзвонив адвокату Віктору Смолія, який повинен був за годину приїхати. Однак, як не парадоксально це звучить, з дому вийти він ще не встиг, як за ним теж приїхали з військкомату. Зараз всі затримані перебувають у райвідділку", - зазначив лідер КУПР.

Він додав, що щодо його міліція відкрила кримінальне провадження за фактом вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 296 КК України (хуліганство вчинене групою осіб).

Нагадаємо, сьогодні біля стін Київської міської державної адміністрації відбувся санкціонований мітинг проти підвищення цін на проїзд у громадському транспорті. В ході акції активісти запалили шини. Після цього правоохоронці застосували сльозогінний газ і затримали кілька людей.