ua en ru

Міліція порушила справу за фактом захоплення мітингувальниками Криворізької міськради

Міліція порушила справу за фактом захоплення мітингувальниками Криворізької міськради Джерело фото:twitter.com/Новое Время

Міліція відкрила кримінальне провадження за фактом захоплення 28 січня мітингувальниками Криворізької міської ради. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГУМВС України в Дніпропетровській області.

"28 січня п. р. близько 150 осіб увійшли в порожній сесійний зал Криворізького міськвиконкому та висунули ряд вимог до центральної та місцевої влади. За даним фактом інформація того ж дня було внесено до ЄРДР. Слідчим відділом Дзержинського райвідділу міліції відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 341 Кримінального кодексу України (захоплення державних або громадських будівель чи споруд) та розпочато досудове слідство", - йдеться в повідомленні.

У міліції зазначили, що спецзасоби не застосовувалися, постраждалих не було.

Повідомляється, що в даний час у приміщенні сесійної зали Криворізького міськвиконкому перебуває близько 100 мітингувальників, громадський порядок не порушується. Біля будівлі і в приміщенні залу для охорони громадського порядку знаходяться 20 співробітників міліції.

Також близько 60 протестуючих оголосили про початок голодування. Інформація про це зареєстрована в Дзержинському райвідділі міліції.

Нагадаємо, що 28 січня у Кривому Розі група активістів увірвалася в сесійний зал міської ради. Мітингувальники вимагали змінити заступників мера, а також призначити у місто прямого представника Президента.