ua en ru

Міліція порушила справи за фактами загибелі двох людей на вул. Грушевського

Міліція відкрила кримінальні провадження за фактами загибелі двох людей на вул. Грушевського в Києві під час масових заворушень у ніч з 21 на 22 січня 2014 р.

Міліція відкрила кримінальні провадження за фактами загибелі двох людей на вул. Грушевського в Києві під час масових заворушень у ніч з 21 на 22 січня 2014 р. Про це РБК-Україна заявив заступник начальника прес-служби ГУ МВС у Києві Олександр Радкевич.

"За двома фактами порушені кримінальні справи за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство)", - повідомив Радкевич.

Зазначимо, що санкція даної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до п'ятнадцяти років.

Нагадаємо, сьогодні о 6:30 від лікаря швидкої медичної допомоги до міліції надійшло повідомлення про те, що в пункті надання медичної допомоги, створеного мітингувальниками, знаходиться тіло померлого чоловіка. Згодом, о 9:29, по спецлінії "102" надійшло аналогічне повідомлення про смерть ще однієї людини.

Як зазначають в МВС, на місце події виїхала слідчо-оперативна група, а також судово-медичні експерти, які з'ясовують обставини та характер нанесених травм й тілесних ушкоджень.

Крім того, повідомляється про загибель третьої людини, яка впала з колонади стадіону "Динамо".

При цьому в МВС підтвердили факт загибелі двох людей, інформація по третьому ще перевіряється.