ua en ru

Міліція порушило справу за фактом вибуху в житловому будинку в Миколаєві

За фактом вибуху в житловому будинку в Миколаєві відкрито кримінальне провадження за ознаками ч.2 ст.270 КК України "Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки".

За фактом вибуху в житловому будинку в Миколаєві відкрито кримінальне провадження за ознаками ч.2 ст.270 КК України "Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки".

За фактом вибуху в житловому будинку в Миколаєві відкрито кримінальне провадження за ознаками ч.2 ст.270 КК України "Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки". Про це йдеться в повідомленні прес-служби Управління Міністерства внутрішніх справ України (УМВС України в Миколаївській області.

Вранці 9 червня стався вибух у 5-поверховому житловому будинку по вул. Молодогвардійської в Ленінському районі р. Миколаєва, яким було пошкоджено дві квартири, розташовані на верхніх поверхах. На місці події працюють служби екстреного виклику.

Слідчим відділенням Ленінського РВ УМВС порушено кримінальну справу за ознаками ч.2 ст.270 КК України "Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки", санкція якої передбачає позбавлення волі на строк від трьох до восьми років. Встановлюються обставини, які стали причиною вибуху.

Як повідомляється, район можливої небезпеки оточений, співробітники батальйону патрульної служби та спеціальної роти міліції здійснюють охорону громадського порядку, інспектори ДАІ забезпечують безпеку дорожнього руху. Будинок знеструмлено та відключено від газу.

Співробітники ГУ ДСНС проводять рятувально-пошукові роботи. За попередніми даними, в результаті вибуху постраждали три людини: в опікове відділення Миколаївської міської лікарні був доставлений чоловік, у якого медики діагностували опіки 45% поверхні тіла, ще двом громадянам надана медична допомога на місці - у людей різані рани від скла.

Як було встановлено правоохоронними органами, з чотирьох мешканців квартири, де стався вибух, двоє дорослих і дитина 2013 року знаходяться зараз в сусідньому регіоні. Місце перебування власниці житла - 50-річної жінки наразі встановлюється. Рятувальники розчищають завали, ведеться пошук осіб, які можуть перебувати між панелями.

Встановлюється особа чоловіка, який був госпіталізований в лікарню з опіками. Зі слів мешканців будинку, саме він проживав у квартирі, де стався вибух. З місця події він намагався втекти, але був затриманий сусідами.

Нагадаємо, сьогодні вночі в Миколаєві стався вибух у житловому будинку. Були евакуйовані 54 людини.