ua en ru

Міліція порушила справу за фактом подій біля російського посольства в Києві, затримали 3 активіста

Міністерство внутрішніх справ України (МВС) порушило справу за фактом заворушень біля будівлі посольства Російської Федерації (РФ) в Києві.

Міністерство внутрішніх справ України (МВС) порушило справу за фактом заворушень біля будівлі посольства Російської Федерації (РФ) в Києві. Про це повідомляє прес-служба МВС України в м. Києві.

Відомості про зазначену подію було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 296 КК України (хуліганство).

"По прибуттю за викликом встановлено, що за вищевказаною адресою, на території, прилеглій до посольства Російської Федерації мітингують близько 30 чоловік, які тримають в руках плакати з написами "Ні фашизму" та інші", - йдеться в повідомленні.

У МВС зазначили, що громадський порядок не порушувався, агресивних дій з боку мітингувальників не спостерігалося. Наряд міліції районного управління залишився на місці і забезпечував охорону громадського порядку.

"О 16:34 в чергову частину районного управління надійшло повторне повідомлення про те, що мітингувальники закидали будівлю посольства яйцями з зеленкою і псують автомобілі посольства", - зазначили в МВС.

"На місце події була направлена слідчо-оперативна група районного управління для фіксування факту грубого порушення громадського порядку, а саме: пошкодження фасаду будинку і вікон посольства Російської Федерації, автомобілів розташованих поруч. Кількість мітингувальників зросла до 500 осіб", - йдеться в повідомленні.

"Встановлено, що приблизно о 15:00 , група невстановлених осіб, грубо порушуючи громадський порядок і виражаючи явну неповагу до суспільства, ігноруючи загальноприйняті норми поведінки, під час проведення мітингу біля посольства Російської Федерації в місті Києві з хуліганських спонукань пошкодили 7 автомобілів розташованих поруч з будівлею посольства РФ, з допомогою підручних засобів (яєць, зеленки, бруківки і уламків асфальту) пошкодили фасад будівлі і вікна посольства РФ", - повідомляють правоохоронці.

Пізніше на місце події прибули активісти "Самооборони Майдану", які разом з правоохоронцями докладали зусилля, щоб не допустити загострення ситуації.

В результаті, в Солом'янське райуправління міліції були доставлені троє активних учасників подій, які у своїх діях вийшли за рамки мирної акції.

Крім того, в одного з них виявили та вилучили скляну пляшку з рідиною коричневого кольору з різким запахом. А у другого - каністру з подібною рідиною. Вилучене направлено на експертизу.

Нагадаємо, вчора мітингувальники закидали посольство РФ у Києві камінням та димовими шашками. Пікет відбувся у зв'язку зі збитим літаком ІЛ-76 Збройних Сил України. Пізніше, для стабілізації ситуації під посольство прибутку глава МВС України Арсен Аваков і голова Мзс Андрій Дещиця.

В українському Мзс зазначили, що "обурення протестувальників... було використано для спроб провокаційних дій, які не відповідають усталеним нормам дипломатичних відносин та захисту дипломатичних установ".