ua en ru

МЗС рекомендує громадянам України утриматися від відвідин низки районів Єгипту

Міністерство закордонних справ України (МЗС) рекомендує своїм громадянам утриматися від відвідування ряду районів Єгипту.

Міністерство закордонних справ України (МЗС) рекомендує своїм громадянам утриматися від відвідування ряду районів Єгипту. Про це повідомляє прес-служба зовнішньополітичного відомства.

"В зв'язку із здійсненням останнім часом низки терористичних актів на території Арабської Республіки Єгипет, а також потенційною загрозою їх повторення у майбутньому МЗС наполегливо рекомендує громадянам України утриматися від відвідування протягом найближчих місяців наступних регіонів цієї країни. Категорично не рекомендується здійснювати будь-які подорожі в губернаторство Північний Синай, враховуючи високий ризик терористичної загрози та проведення в цій провінції контртерористичної операції", - йдеться в повідомленні.

МЗС рекомендує громадянам, які перебувають на території Єгипту, утримуватися від відвідання місць надмірного скупчення людей, не проводити несанкціоновану фото - і відеозйомку, не брати участі у будь-яких заходах, спрямованих на дестабілізацію ситуації в країні перебування, не вступати в суперечки щодо політичної ситуації в Єгипті, а також не здійснювати поїздки наземним автотранспортом на далекі відстані.

Громадянам України, які перебувають на території Єгипту з метою відпочинку, слід залишатися на території готельних комплексів і утриматися від будь-яких туристичних екскурсій.