ua en ru

Автобус із громадянами України потрапив у ДТП в Білорусі, загинули чотири пасажири, - МЗС

За інформацією Посольства України в Республіці Білорусь, сьогодні, 28 липня, вранці поблизу с. Бабичі Оршанського району Вітебської області на 173 км автодороги Орша-Могильов сталася дорожньо-транспортна пригода (ДТП) за участю громадян України.

За інформацією Посольства України в Республіці Білорусь, сьогодні, 28 липня, вранці поблизу с. Бабичі Оршанського району Вітебської області на 173 км автодороги Орша-Могильов сталася дорожньо-транспортна пригода (ДТП) за участю громадян України. Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України (МЗС).

Фотогалерея: "Чотири громадянина України загинули в ДТП у Белоруссиии"

За даними на 17:00, як уточнили у вітчизняному МЗС, ідентифіковано всіх загиблих громадян України. Їх прізвища в повідомленні дипломатичного відомства не повідомляються.

"В результаті зіткнення загинули чотири громадянина України (троє - на місці, один помер у лікарні), ще дев'ять наших співвітчизників потрапили до лікарні м. Орша із травмами різного ступеня тяжкості", - йдеться в повідомленні дипломатичного відомства.

Для надання консульсько-правової допомоги громадянам України на місце аварії виїхав співробітник консульського відділу посольства України в Білорусі. Особи трьох загиблих на місці ДТП громадян України на даний час встановлюються, решта постраждалих ідентифіковані.

Як зазначається, дана справа перебуває на особливому контролі посольства України в Республіці Білорусь і департаменту консульської служби МЗС.

За даними білоруського МНС, аварія сталася 28 липня близько 7:00 на 169 км автодороги М-8 в районі села Бабиничі Оршанського району, на кордоні РФ (прикордонний перехід Езерище) і України (прикордонний перехід Нова Гута).

Встановлено, що водій легкового автомобіля "Опель Омега-караван" скоїв зіткнення з пасажирським мікроавтобусом "Мерседес-Спринтер" з українськими номерами, який рухався в зустрічному напрямку (у бік Вітебська). У Mercedes перебували 14 людей. Пасажирів українського мікроавтобуса витягували за допомогою гідравлічного аварійно-рятувального інструменту.

Автобус із громадянами України потрапив у ДТП в Білорусі, загинули чотири пасажири, - МЗС

У МНС Білорусії уточнили, що постраждалі в ДТП громадяни України є жителями Одеської області.

Читайте також: У Криму в результаті ДТП постраждали 9 людей, у тому числі двоє громадян РФ

Що стосується Opel з російськими держномерами, то всі п'ять осіб, які знаходились у його салоні, померли на місці ДТП. За останніми даними, йдеться про чотирьох громадян Узбекистану і громадянина Азербайджану.

Раніше у слідчому комітеті Білорусі заявляли про те, що в аварію у Вітебській області потрапили автомобілі з російськими та українськими реєстраційними знаками. Також повідомлялося, що серед загиблих у ДТП, імовірно, були громадяни Узбекистану та Азербайджану.

За наявною інформацією, у розпорядженні білоруських слідчих є відеозапис даного ДТП. За попередньою інформацією, винуватцем аварії став водій Opel, який здійснив виїзд на зустрічну смугу руху.

Наприкінці червня трагічна ДТП сталася в Чорногорії, де внаслідок падіння туристичного автобуса з гірської траси загинули 18 людей і 33 постраждали. Спершу повідомлялося про те, що в автобусі, котрий перевозив 46 туристів, перебували українці. Втім, незабаром власті Чорногорії з'ясували, що транспортний засіб, котрий зазнав катастрофи, прибув з Румунії, і громадян України серед його пасажирів не було.

Автобус із громадянами України потрапив у ДТП в Білорусі, загинули чотири пасажири, - МЗС

Додамо, що в самій Україні за минулу добу сталося 92 ДТП, у яких загинули 9 осіб. За даними прес-служби ДержНС, в аваріях постраждали 134 людей.

Загалом від початку року в Україні сталося 14 тис. 938 ДТП, у яких загинули 1 тис. 991 осіб і 18 тис. 482 осіб постраждали.