ua en ru

Мер Феодосії Бартенєв помер у лікарні

Мер Феодосії Олександр Бартенєв помер у лікарні. Про це повідомляю "Крим. Коментарі" з посиланням на Центр журналістських розслідувань.Цю інформацію виданню підтвердили у міській раді Феодосії. Подробиці поки не повідомляються.

Мер Феодосії Олександр Бартенєв помер у лікарні. Про це повідомляю "Крим. Коментарі" з посиланням на Центр журналістських розслідувань.

Цю інформацію виданню підтвердили у міській раді Феодосії. Подробиці поки не повідомляються.

Мер Феодосії помер у лікарні, недивлячись на три операції, які він пройшов після нічного нападу в під'їзді свого будинку. "Замах стався в районі години ночі. Імовірно, йому (Бартеневу) стріляли в спину з обріза в під'їзді його будинку", - йдеться в повідомленні начальника по зв'язках з громадськістю ГУ МВС України в Криму. Згідно з повідомленням, виявили Бартенєва сусіди.

Читайте також: Міліція вважає, що напад на мера Феодосії було скоєно з метою пограбування

За фактом замаху на мера Феодосії відкрито кримінальне провадження за статтею "замах на умисне вбивство": за ознаками складів злочинів, передбачених ч.4 ст.187 (розбій), ч.2 ст.15, ч.2 ст.115 Кримінального кодексу України (замах на умисне вбивство).

Санкція зазначених статей КК передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 15 років. Справа перебуває на особливому контролі прокуратури АРК.

Олександр Володимирович Бартенєв народився 1 січня 1956 р. в Росії, в селі Сестричка Тамбовської області.

Три скликання поспіль Бартенєв обирався депутатом Верховної Ради Автономної Республіки Крим.

Двічі, в 2008 і 2010 рю, обраний мером Феодосії.