ua en ru

Медіамагнат Мердок покинув пост директора ряду компаній, які входять в News Corporation

Медіамагнат Руперт Мердок покинув пост директора ряду компаній, які входять в News Corporation, передає Reuters з посиланням на службову записку, поширену всередині компанії. У ній говориться, що Мердок, зокрема, залишив пост керівника NI Group Limited, більш відомої як News International, і Times Newspapers Holdings Limited. Він залишив також керівництво більш ніж десятка компаній, чиї інтереси поширюються на США, Австралію та Індію.

Відставка послідувала услід за оголошенням в червні, що News Corp. буде поділено на дві компанії, одна з яких займеться видавничим бізнесом, а друга - телевізійним. У записці вихід Мердока також пояснюється реструктуризацією компанії.

News Corporation - міжнародна медіакорпорація, заснована Мердоком в 1979 р. Вона володіє телекомпанією 20th Century Fox, телеканалом Fox News, супутниковими операторами BSkyB, Sky Deutschland, Sky Italia, Foxtel, інформаційним агентством Dow Jones, рекламним агентством News Outdoor, а також газетами Wall Street Journal, Times, Sun і New York Post.

У 2011 р. навколо медіаімперії Мердока News Corp. вибухнув скандал після того, як з'ясувалося, що журналісти нині закритого британського таблоїду News of the World, не маючи на те права, вторгалися в особисте життя громадян. Зокрема, вони не тільки прослуховували, а й видаляли повідомлення голосової пошти викраденої і потім вбитої британської школярки Міллі Даулер, а також читали листи сімей, які втратили родичів під час теракту 11 вересня 2001 р. в Нью-Йорку. Інший скандал розгорівся після того, як стали відомі плани News Corp. придбати повний контроль над британським супутниковий каналом BSkyB за 8 млрд фунтів в 2011 р. Операція під тиском громадськості була скасована. Спеціальна парламентська комісія Великобританії навесні 2012 р. визнала Мердока "нездатним очолювати міжнародну компанію". Нагадаємо, чистий прибуток News Corp. у I півріччі 2011-2012 ФГ зріс на 29% - до 1 млрд 913 млн дол.