ua en ru

Червоний Хрест заявляє, що зібрані не всі останки загиблих при катастрофі Boeing

Міжнародний комітет Червоного Хреста (МКЧХ) заявляє, що зібрані не всі останки загиблих при катастрофі Boeing-777 "Малайзійських авіаліній".

Міжнародний комітет Червоного Хреста (МКЧХ) заявляє, що зібрані не всі останки загиблих при катастрофі Boeing-777 "Малайзійських авіаліній". Про це повідомляє прес-служба організації.

"Міжнародний комітет Червоного Хреста (МКЧХ) підкреслює необхідність швидко та у відповідності з належними процедурами проводити розшук і збирання останків пасажирів, загиблих під час катастрофи літака компанії Malaysia Airlines 17 липня 2014 року, а також роботу з цими останками та їх упізнання, як того вимагає міжнародне гуманітарне право", - йдеться в повідомленні.

Хоча на даний момент зібрано багато комплектів останків, які проходять посмертне дослідження та процедуру впізнання, МКЧХ стурбований тим обставиною, що останки деяких загиблих і велику кількість особистих речей досі не зібрані і не передані для впізнання.

МКЧХ готовий надати допомогу в забезпеченні швидкого збору останків, шанобливого поводження з ними та їх дослідження у відповідності зі строгими міжнародними стандартами судово-медичної експертизи. Він закликає робити все можливе для своєчасного інформування родичів загиблих про заходи, що вживаються для того, щоб знайти, зібрати і пізнати останки їх близьких.

МКЧХ передав мішки для трупів та інші предмети, необхідні для збирання та перевезення останків, надає консультації з судово-медичних питань, а також сприяє отриманню міжнародними експертами доступу до місця аварії.

Нагадаємо, 17 липня о 16:20 в Шахтарському районі Донецької області розбився літак Boeing 777-200 компанії "Малайзійські авіалінії", який виконував рейс Амстердам - Куала-Лумпур (рейс MH17). Загинули всі 298 осіб, які перебували на борту: 283 пасажири, серед яких 3 дітей, і 15 членів екіпажу.

У числі жертв - 193 громадянина Нідерландів, один з яких мав друге громадянство - США. У списку також значаться 43 підданих Малайзії, серед них 15 членів екіпажу, 27 громадян Австралії, 12 - Індонезії. Ще 10 жертв трагедії - піддані Великобританії, у одного з яких було друге громадянство - ПАР. Серед загиблих також 4 німців, 4 бельгійців, 3 філіппінців, 1 громадянин Канади і 1 - Нової Зеландії.

Влада України стверджує, що літак збили бойовики. У той же час бойовики заперечують свою причетність до інциденту.