ua en ru

Аварія на "Стиролі": Кількість загиблих збільшилась до шести осіб

Сьогодні в Горлівці помер ще один постраждалий від аварії на "Стіролі". Таким чином, кількість загиблих при аварії збільшилась до шести осіб.

Сьогодні в Горлівці помер ще один постраждалий від аварії на "Стіролі". Таким чином, кількість загиблих при аварії збільшилась до шести осіб. Про це йдеться в повідомленні Донецької ОДА.

Згідно повідомленню, працівник концерну перебував на лікуванні в реанімаційному відділенні горлівської міської лікарні № 2 у важкому стані, що не давало можливості направити потерпілого на лікування в Донецьке обласне клінічне територіальне медичне об'єднання.

На даний момент 24 постраждалих (повідомляється також про 26 постраждалих) з різним ступенем тяжкості перебувають на лікуванні в лікарнях обласного центру, куди вони були перевезені з Горлівки вчора. З них 8 осіб перебувають у ДОКТМО і 16 осіб в обласній лікарні профзахворювань.

Департаментом охорони здоров'я облдержадміністрації направлено необхідну кількість бригад з обласного центру екстреної медичної допомоги для консультації і транспортування важких хворих, спільно з керівництвом області організовано евакуацію і прийом постраждалих в ДОК ТМО та обласну клінічну лікарню професійних захворювань.

Нагадаємо, на підприємстві "Концерн Стірол" в Горлівці позавчора стався викид аміаку. О 14:00 на території цеху № 1 з виробництва аміаку, в якому проводився капітальний ремонт, сталася розгерметизація трубопроводу і стався викид рідкого аміаку.

За фактом аварії розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.272 КК України. Санкція зазначеної статті передбачає до 8 років позбавлення волі.

Серед основних причин аварії, за словами заступника генерального прокурора України Анатолія Пришка розглядаються порушення правил експлуатації обладнання, халатність обслуговуючого персоналу при дотриманні технологічного процесу, порушення правил безпеки у тому числі при проведенні ремонтних робіт.

Хід досудового розслідування контролює Генпрокуратура.