ua en ru

Києву необхідно близько 100 млн грн для негайної протидії зсувам, - Попов

Києву необхідно близько 100 млн грн для негайної протидії зсувам. Про це сьогодні повідомив голова Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олександр Попов після розширеного засідання колегії КМДА, передає кореспондент РБК-Україна.

"Це дуже кошторисні ці роботи, там від декількох мільйонів до 15-20 млн, уже по тих десяти зсувах, що в нас є. Зараз ми завершуємо розробляти проектну документацію, і там уже буде чітко зрозуміло, скільки коштів потрібно. Але якщо ми 10 помножимо навіть на 5 млн, то це буде мінімум 50 млн, максимум до 100 млн грн нам потрібно, щоб відреагувати негайно. Хоча, я думаю, що набагато більше, якщо по серйозному це робити", - повідомив Попов.

За його словами, однією з причини зсувів є недофінансування цього питання протягом останніх років.

"Ми вислухали фахівців, вони представили нам неприємну для нас інформацію. По-перше, ми й на практиці бачимо, що сьогодні уже 10 таких великих зсувів, які потребують негайного втручання і великих обсягів фінансування. І це результат талої води, яка весною була і дощів, які весною були. Але є питання, які в Києві були завжди. Це, наприклад, пагорби Дніпра. Там ціла система інженерних комунікацій протидії зсувам, вона працює, але все таки ми підійшли до того етапу, що багато останніх років не фінансуючи профілактичних заходів, ми отримали сьогодні загрозу зсувів і ми вже їх маємо, до речі", - розповів Попов.

Читайте також: КМДА виділила для профілактики недопущення зсувів більше 10 млн грн