ua en ru

Кернес назвав "чорним піаром" заяви ГПУ про вчинення ним злочинів

Кернес назвав "чорним піаром" заяви ГПУ про вчинення ним злочинів

Мер Харкова Геннадій Кернес назвав "чорним піаром" заяви, що правоохоронні органи роблять напередодні передачі в суд висунутих проти нього звинувачень, повідомляє прес-служба Харківської міськради.

"Галас в пресі у справі проти мене - це піар на рівному місці. Я не визнаю себе винним, жодних нових доказів немає, в суді будуть пред'явлені всі аргументи моєї непричетності і політичної вмотивованості цієї справи", - заявив він в інтерв'ю "7 каналу" (Харків).

"Остання заява на сайті Генеральної прокуратури про те, що я підозрюваного в серйозних злочинах, - це спроба силовиків зобразити роботу. Вже рік мене переслідують, зображують наслідок, а насправді намагаються дискредитувати перед харків'янами. Конкретний приклад - спроба змінити підсудність: незважаючи на те, що нібито місцем злочину Генпрокуратура визначила Харків, судити мене хочуть в Києві. Це очевидна спроба влаштувати ангажований процес, мати можливість тиску на суд. Виходячи з цього, я не чекаю справедливості від тих, хто мене звинувачує, не вірю, що суд буде справедливим, але готовий боротися", - заявив Кернес.

Як прокоментував кореспонденту РБК-України харківський мер, ці звинувачення не нові і він готовий відповісти на них процесуально, в суді.

Нагадаємо, раніше прес-служба ГПУ повідомила, що 2 березня слідчими меру Харкова було повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 127 (катування), ч. ч. 2, 3 ст. 27, ч. 1 ст. 129 (погроза вбивством) КК України та оголошено про закінчення досудового розслідування.