ua en ru

Пожежа на Луганській ТЕС не можна загасити через обстрілу, - ДТЕК

У м. Щастя через обстріл і високу температуру не можуть загасити пожежу на Луганській ТЕС, що виникла в результаті попадання снаряда.

У м. Щастя через обстріл і високу температуру не можуть загасити пожежу на Луганській ТЕС, що виникла в результаті попадання снаряда. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ДТЕК.

"Триває обстріл і висока температура горіння масла не дозволяють членам добровільної пожежної дружини підійти до трансформатора для її гасіння. Також через обстріл не можуть приїхати пожежні підрозділи ДСНС. Крім того, деякі об'єкти станції 4 вересня були заміновані представниками батальйону "Айдар" - можливий вибух", - йдеться в повідомленні.

За повідомленням ДТЕК, ТЕС загорілася сьогодні о 16:10 в результаті попадання кількох снарядів на її територію. "Один снаряд пошкодив трансформатор. Почалася пожежа, горить трансформаторне масло. Електростанція автоматично відключилася, що призвело до знеструмлення населених пунктів на півночі Луганської області", - повідомляє прес-служба.

Співробітники станції укриваються у бомбосховищі. Інформації про постраждалих в результаті обстрілу і пожежі на даний момент немає.

Нагадаємо, раніше лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок повідомив, що бойовики підірвали теплову електростанцію (ТЕС) в місті Щастя Луганська область.