ua en ru

З оточення під Иловайском вийшли 28 бійців сил АТО, - Аваков

З оточення під Иловайском Донецької області вийшли 28 бійців сил антитерористичної операції.

З оточення під Иловайском Донецької області вийшли 28 бійців сил антитерористичної операції. Про це у своєму Facebook написав глава МВС України Арсен Аваков.

"В опорний пункт висунутої на вістрі бригади Нацгвардії в Комсомольському вийшли з оточення наші перші бійці Іловайського угруповання - 28 осіб з батальйонів МВС "Миротворець" (14), "Херсон" (3) та "Дніпро-1" (11). З ними декілька людей зі складу батальйонів ТРО МО. Не дарма всю ніч тримали кордон! Чекаємо інших хлопців!", - написав Аваков.

За його словами, комбат "Донбасу" Семен Семенченко виїхав з госпіталю і з командуючому Нацгвардії Степан Полторак координує відходять групи.

Відзначимо, раніше комбат "Донбасу" Семен Семенченко повідомляв, що російські війська продовжили оточеним ультиматум бійцям сил АТО під Іловайськом.

Нагадаємо, в ніч на 29 серпня Президент Росії Володимир Путін закликав бойовиків дати можливість оточеним українським військовослужбовцям вийти з оточення. Бойовики прийняли пропозицію Путіна з умовою, що солдати підуть за наданими їм коридорами без зброї.

У відповідь на це спікер РНБО Андрій Лисенко в п'ятницю на брифінгу в Києві заявив, що українська армія відмовилася від використання гуманітарних коридорів в Донецькій області. "Україна не готова здавати зброю і ставати на коліна. Ми будемо битися до кінця", - заявив Лисенко.