ua en ru

З Києва за останні 3 доби вивезено 74 тис. т снігу

З Києва за останні 3 доби вивезено 74 тис. т снігу, що становить 40% від загальної кількості вивезеного снігу за зимовий період 2012-2013 року, повідомляє прес-служба КМДА.

Як розповів під час засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій заступник голови Київської міської державної адміністрації Анатолій Голубченко, усього протягом цієї зими було вивезено 292 тис. т снігу.

"Сьогодні робота продовжується, у нас ще є вузькі вулиці, звідки необхідно вивезти сніг, зокрема, в Шевченківському та Подільському районах. Також тут не враховані дані з вивезення снігу з Києво-Печерської Лаври, де наразі тривають роботи. А це приблизно 10-15 тис. т снігу. Загалом, на мою думку, за результатами 4 днів роботи ми вийдемо на показник у 50% від загальної кількості вивезеного снігу протягом зими", - зазначив Анатолій Голубченко.

Таких результатів, за словами заступника голови КМДА, вдалося досягти, зокрема, завдяки залученню техніки майже 40 підприємств. Таким чином, щодоби додатково до прибирання вулиць було залучено в середньому 250 одиниць техніки, із яких 180 самоскидів, 40 навантажувачів, 10-15 бульдозерів, а також екскаватори, грейдери, прибиральні машини та трактори.

"Крім того, значну допомогу місту надало Міністерство оборони та внутрішні війська, виділивши для боротьби з наслідками негоди близько тисячі осіб. Так, сьогодні на вулиці Києва вийдуть 700 осіб від Міноборони та 280 військовослужбовців, що працюватимуть над очищенням зупинок та дощових стоків від снігу", - йдеться в повідомленні КМДА.

Нагадаємо, що для організації ефективного прибирання вулиць та вивезення снігу було обмежено в'їзд до міста великогабаритного транспорту. Крім того, розглядається питання повної заборони проїзду Києвом вантажного транспорту у денний час.

Читайте також: Товщина снігового покриву на станції Київ-Пасажирський становить 48 см