ua en ru

За жарт про замінування літака в Жулянах громадянин Польщі отримав два роки тюрми

Вироком Солом'янського райсуду столиці 48-річного громадянина Польщі, який в міжнародному аеропорту "Київ" (Жуляни) налякав екіпаж літака неправдивим повідомленням про бомбу, засуджено до двох років позбавлення волі. Про це повідомляє прес-служба прокуратури м. Києва.

Польський бізнесмен, знаходячись на борту літака рейсу Київ-Катовіце, заявив стюардесі, що у його валізі знаходиться бомба.
Правоохоронці, які прибули на виклик екіпажа, миттєво відреагували на тривожне повідомлення: виліт повітряного судна відклали на чотири години, а усіх пасажирів евакуювали. Тим часом спеціалісти провели обстеження літака, однак вибухонебезпечних пристроїв або речовин на його борту не виявили.

Сам же винуватець інциденту згодом зізнався, що був нетверезим і повідомлення про бомбу зробив жартома.

Проте, Солом'янський районний суд, оцінивши докази у кримінальній справі, визнав повністю доведеною вину чоловіка у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 1 ст. 259 КК України ("Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян") та засудив його до двох років в'язниці.

Читайте також: В Полтавській області затриманий чоловік, який здійснив неправдиве повідомлення про замінування аеропорту "Бориспіль"

Окрім того, суд частково задовольнив позовні вимоги авіакомпанії та аеропорту "Київ" та зобов'язав порушника відшкодувати завдані ним збитки на загальну суму понад 70 тис. гривень.