ua en ru

ГПУ заявляє про викрадення свого працівника агентами ФСБ в Криму

Генеральна прокуратура України заявляє про викрадення свого працівника агентами Федеральної служби безпеки Росії на території тимчасово окупованого Криму. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГПУ.

У прес-службі повідомляють, що 5 грудня заступник начальника відділу ДПУ у Криму зняли з поїзда "Сімферополь-Київ", і протягом тривалого часу місце перебування співробітника прокуратури було невідомо.

"Тільки 15 грудня стало відомо, що протягом 10 днів він утримувався у слідчому ізоляторі Сакського відділу поліції, де на нього був складений протокол про нібито скоєний ним адміністративного правопорушення. При цьому до працівника української прокуратури застосовувався психологічний тиск, погрози та фізичне насильство", - йдеться в повідомленні.

"У слідчому ізоляторі співробітники ФСБ РФ із застосуванням поліграфа допитували прокурорського працівника Генпрокуратури, звинувачуючи його в організації терористичного акту в кінці серпня 2014 року, коли в машині працівника "республіканської прокуратури" знайшли вибухівку, а також стверджували, що він є шпигуном або його помічником. Тільки після закінчення десяти днів арешту він був відпущений з незаконного утримання", - відзначили в прес-службі.

У зв'язку з цим та іншими схожими випадками Генпрокурор України Віталій Ярема доручив управлінню внутрішньої безпеки і захисту працівників прокуратури вжити всі необхідні заходи для забезпечення захисту працівників органів прокуратури від незаконного втручання в їх службову діяльність, а також фізичного захисту працівників і членів їх сімей.

Нагадаємо, слідчий комітет Російської Федерації не знайшов підтвердження фактів викрадення кримських татар.