ua en ru

ГПУ завершила розслідування за фактом вбивства 39 учасників Евромайдана 20 лютого

Генеральною прокуратурою України завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно командира роти спеціального призначення полку міліції особливого призначення "Беркут" при ГУМВС України в м. Києві і двох підлеглих йому бійців за фактом вбивства 39 учасників Евромайдана 20 лютого 2014 р. на вулиці Інститутській у Києві..

Генеральною прокуратурою України завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно командира роти спеціального призначення полку міліції особливого призначення "Беркут" при ГУМВС України в м. Києві і двох підлеглих йому бійців за фактом вбивства 39 учасників Евромайдана 20 лютого 2014 р. на вулиці Інститутській у Києві. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генпрокуратури.

"Досудовим розслідуванням встановлено, що зазначені особи разом з іншими працівниками правоохоронних органів, виконуючи злочинні накази колишніх керівників держави і правоохоронних органів, перевищуючи надані їм владу та службові повноваження, за попередньою змовою групою осіб, способом, небезпечним для життя багатьох осіб, вранці 20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській в місті Києві скоїли умисні вбивства 39 учасників акцій протесту", - повідомили в ГПУ.

У той же час, як наголошується, досудове розслідування щодо інших співучасників, у тому числі колишніх високопоставлених чиновників органів державної влади і керівників і працівників правоохоронних органів, причетних до вказаних подій, триває. Цілого ряду осіб за цими фактами також винесено підозри, оголошення їх розшуку.

"Крім цього, слідчими Генеральної прокуратури України триває робота над встановленням обставин скоєння вбивств інших осіб в період січня-лютого 2014 року, а також заподіяння вогнепальних поранень 180 мітингувальників, які залишилися живі. У зв'язку з великим обсягом призначених у справі експертиз та необхідністю проведення низки слідчих і процесуальних дій, розслідування за цими фактами триває", - йдеться в повідомленні.