ua en ru

ГПУ передала до суду справу про побиття правоохоронцями учасника Евромайдана Гаврилюка

Генеральна прокуратура передала в суд справу про побиття 22 січня 2014 р. двома правоохоронцями учасника Евромайдана Михайла Гаврилюка.

Генеральна прокуратура передала в суд справу про побиття 22 січня 2014 р. двома правоохоронцями учасника Евромайдана Михайла Гаврилюка. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГПУ.

"Завершено досудове розслідування у кримінальних провадженнях стосовно двох військовослужбовців внутрішніх військ МВС, які... в місті Києві 22 січня 2014 року перевищили свої повноваження, здійснивши насильство, порушивши охоронювані законом права та інтереси громадянина Гаврилюка М.В", - йдеться в повідомленні.

У зв'язку з тим, що один з правоохоронців "щиро покаявся у своїх діях, обвинувальний акт направлено до суду разом з угодою про його примирення з потерпілим". Провадження щодо іншого військовослужбовця, як наголошується, направлено до суду з обвинувальним актом при наявності ряду пом'якшуючих обставин.

Нагадаємо, 27 лютого за фактом побиття міліціонерами Гаврилюка відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу України (перевищення влади або службових повноважень). Також 23 лютого низка ЗМІ оприлюднили відео про знущання правоохоронців над активістом Гаврилюком на вул. Грушевського у Києві.