ua en ru

ГПУ оголосила підозру екс-голові "Укрспецекспорту" Сергію Бондарчуку у привласненні 7,4 млн дол

ГПУ оголосила підозру екс-голові "Укрспецекспорту" Сергію Бондарчуку у привласненні 7,4 млн дол Джерело фото:facebook.com/ГПУ

Генеральна прокуратура України оголосила підозра колишньому керівнику ДК "Укрспецекспорт" Сергія Бондарчука за фактом незаконного заволодіння державними коштами в сумі 7,4 млн дол. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

"Головною військовою прокуратурою оголошено підозру Героя України колишньому керівнику ДК "Укрспецекспорт", який по одному з епізодів злочинної діяльності скоїв заволодіння грошовими коштами державного концерну в сумі 7 млн 428 тис. дол. США", - йдеться в повідомленні.

Як розповіли в ГПУ, 21 січня вказаній особі оголошено підозру у ч. 5 ст. 191 (заволодіння шляхом зловживання службовим становищем чужим майном, вчинене за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах) і ч. 2 ст. 366 (службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки) КК України.

29 січня цього року слідчий суддя Печерського райсуду міста Києва надав дозвіл на його затримання і привід до суду для розгляду питання про застосування запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Також суд наклав арешт на майно підозрюваного - грошові кошти у сумі 10 млн дол. в одному з українських банків і 2 автомобілі Range Rover загальною вартістю понад 2 млн грн.

Пізніше сам Бондарчук прокоментував дану ситуацію. "Перше - не маю ніякого відношення до оприлюднених звинувачень. Друге - на даний момент є офіцером СБУ і перебуваю в офіційному відрядженні. Третє - надавав слідства і готовий надалі надавати необхідну інформацію, згідно з українським законодавством, для того щоб слідство і правосуддя мали довіру перед українським суспільством", - написав він.

Нагадаємо, раніше ГПУ повідомила про підозру і оголосила в розшук екс-керівників ДПЗКУ.