ua en ru

ГПУ оголосила про підозру екс-глави СБУ Якименка

ГПУ оголосила про підозру екс-глави СБУ Якименка Олександр Якименко

Генеральна прокуратура України оголосила про підозру колишнього голови Служби безпеки України Олександра Якименка та його заступнику по справі про Євромайдан. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГПУ.

"Головним слідчим управлінням Генеральної прокуратури України повідомлено про підозру колишнього Голови Служби безпеки України, його колишнього заступника - керівника Антитерористичного центру при Службі безпеки України та колишньому начальнику Головного управління Служби безпеки України в р. Києві та Київській області за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 365 КК України (перевищення влади і службових повноважень, які спричинили тяжкі наслідки)", - йдеться в повідомленні.

Зазначимо, що головою СБУ на момент описаних вище подій був Олександр Якименко.

ГПУ встановила, що керівники СБУ, всупереч вимогам законодавства, з метою придушення протестних акцій, 18 лютого 2014 р. оголосили про проведення антитерористичної операції і почали її проведення в центрі Києва.

"Зокрема, силами центру спеціальних операцій "А" СБУ вони організували захоплення будівлі Федерації профспілок України, що призвело до пожежі в цьому будинку і смерті двох осіб", - додали в прес-службі.

"Печерським районним судом р. Києва колишньому начальнику Головного управління Служби безпеки України в м. Києві та Київській області обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням електронного засобу контролю, а колишнього Главу Служби безпеки України та його заступника оголошений у розшук", - повідомили в прокуратурі.

Нагадаємо, 7 листопада повідомлялося, що СБУ здійснює досудове розслідування у кримінальній справі щодо вчинення державної зради колишнім головою СБУ Олександром Якименко.

В кінці вересня Наливайченко заявляв, що Олександр Якименко є головним підозрюваним у справі про розстріл учасників Євромайдана.

Повідомлялося також, що Якименко ховається від правосуддя в Криму.

Вчора Рада ЄС зняла санкції з 4 чиновників команди Януковича, серед яких виявився екс-глава СБУ Якименко.