ua en ru

ГПУ направила до суду обвинувальний акт проти екс-замголови Держсільгоспінспекції, затриманого за хабар в понад 300 тис. грн

Генеральна прокуратура України направила до суду обвинувальний акт стосовно колишнього заступника голови Державної інспекції сільського господарства України (Держсільгоспінспекцію).

Генеральна прокуратура України направила до суду обвинувальний акт стосовно колишнього заступника голови Державної інспекції сільського господарства України (Держсільгоспінспекцію). Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

"6 жовтня 2014 року посадовцю оголошено про кінцеву підозру за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України. Після ознайомлення з матеріалами кримінального провадження, 20 жовтня йому вручено обвинувальний акт, який цього ж дня направлено на розгляд суду", - йдеться в повідомленні.

Як нагадують у відомстві, Головним слідчим управлінням Генеральної прокуратури України проводилось досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою колишнього заступника голови Державної інспекції сільського господарства України у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України.

У ході досудового розслідування встановлено, що у серпні 2014 року вказаний державний службовець, який займає особливо відповідальне службове становище, одержав від виконавчого директора одного із ТОВ неправомірну вигоду у розмірі понад 300 тис грн за надання дозволу на зняття родючого шару ґрунту для зазначеного ТОВ.

Нагадаємо, на початку серпня 2014 р. у Кіровограді безпосередньо після отримання хабара був затриманий перший заступник голови Державної інспекції сільського господарства України.