ua en ru

Держприкордонслужба посилила контроль за надводною обстановкою в акваторії Азовського моря

Державна прикордонна служба України (Держприкордонслужба) посилила контроль за надводною обстановкою в акваторії Азовського моря.

Державна прикордонна служба України (Держприкордонслужба) посилила контроль за надводною обстановкою в акваторії Азовського моря. Про це повідомляє прес-служба відомства.

"З метою недопущення проникнення диверсійно-розвідувальних груп на узбережжя в межах Донецької, Запорізької та Херсонської областей підрозділи морської охорони Державної прикордонної служби України посилили контроль за надводною обстановкою в акваторії Азовського моря у районах населених пунктів Генічеськ, Кирилівка та Обитічної коси. Для посилення визначених напрямків із Маріупольського загону морської охорони було передислоковано декілька малих катерів морської охорони типу "Калкан", - йдеться в повідомленні.

Як зазначають у Держприкордонслужбі, основні зусилля зосереджено на моніторингу надводної обстановки та охорони рейдів портів Маріуполя, Бердянська та Генічеська.

Зокрема, для своєчасного реагування на порушення кордону по всьому узбережжю Азовського моря активно використовуються пости технічного спостереження та залучаються дільничні інспектори прикордонної служби.