ua en ru

Держприкордонслужба з початку року затримала 2,3 тис. нелегальних мігрантів

Державна прикордонна служба України з початку року при спробі перетину державного кордону затримала 2,3 тис. нелегальних мігрантів.

Державна прикордонна служба України з початку року при спробі перетину державного кордону затримала 2,3 тис. нелегальних мігрантів. Про це на прес-конференції заявив голова ДПС України Віктор Назаренко, передає кореспондент РБК-Україна.

"На сьогодні ми затримали 2 293 тис. нелегальних мігрантів. Крім цього, в країну не допущені 7 тис. 885 потенційних нелегальних мігрантів", - заявив Назаренко.

Разом з цим Назаренко зазначив, що з початку року через державний кордон україни у встановленому порядку пропущено 66,3 млн осіб і 16,2 млн транспортних засобів. Відмовлено на сьогодні в перетині кордону до 40 тис. осіб.

Разом з тим, з початку року прикордонниками вилучено 743 одиниці зброї, 66,8 тис. боєприпасів, 335 кг наркотичних засобів і 32 кг вибухових речовин.

Нагадаємо, за словами Назаренка, для реалізації проекту з облаштування українсько-російського кордону "Стіна" необхідно близько 8,3 млрд грн.