ua en ru

Держприкордонслужба підтверджує поранення 7 прикордонників в ході бою в луганському прикордонному загоні

Державна прикордонна служба України підтверджує поранення 7 прикордонників в ході бою з терористами, штурмующими луганський прикордонний загін.

Державна прикордонна служба України підтверджує поранення 7 прикордонників в ході бою з терористами, штурмующими луганський прикордонний загін. Про це РБК-Україна повідомив начальник прес-служби Держприкордонслужби Олег Слободян.

"На даний момент ми володіємо інформацією про сімох поранених прикордонників. Загиблих, на щастя, немає", - повідомив Слободян.

За його словами, обстріл прикордонного загону з боку бойовиків станом на 08:30 триває.

"Причому бойовики постійно зміцнюються, підтягують важке озброєння, їх чисельність зростає. Зараз їх вже близько 500. Підтримки армії, на жаль, немає. Але наші хлопці здаватися не збираються. Це все може погано закінчитися", - зазначив Слободян.

Нагадаємо, керівник Центру військово-політичних досліджень, представник групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук повідомив, що в ході штурму терористами вранці в понеділок луганського прикордонного загону поранено 7 прикордонників. За словами Тимчука, терористи використовують міномети і великокаліберні кулемети.

За повідомленням Держприкордонслужби, близько 00:30 понеділка до управління луганського прикордонного загону прибуло близько 100 озброєних людей, які розташувалися по периметру загону. Перша атака із застосуванням автоматів і підствольних гранатометів почалася близько 04:00 і тривала близько 40 хвилин. Прикордонники її відбили. Передислоцировавшись, нападники почали знову атакувати. На цей раз з позицій, обладнаних у вікнах багатоповерхівки, за прикордонникам снайпери вели прицільний вогонь. Друга і третя хвилі атаки були відбиті. На території загону виникли осередкові пожежі.