ua en ru

ДСНС: кількість загиблих через вибух будинку в Миколаєві становить три особи, госпіталізованих - п'ять

Через вибух у будинку у Миколаєві 12 травня загинули три людини, п'ятеро госпіталізовані.

Через вибух у будинку у Миколаєві 12 травня загинули три людини, п'ятеро госпіталізовані. Про це йдеться в повідомленні Державної служби з надзвичайних ситуацій.

За даними ДСНС, 12 травня о 12:55 у Миколаєві по вул. Лазурній, 40, у десятиповерховому 4-х під'їзному житловому будинку стався вибух, в результаті якого були зруйновані несучі конструкції з 8 по 10 поверхи третього і четвертого під'їздів, в яких проживає 213 жителів.

Вибухом були зруйновані 18 квартир та 7 пошкоджені. Силами ДСНС були врятовані 24 людини, розгорнуто пункт життєзабезпечення на 40 осіб. Мешканці будинку тимчасово розміщені в готелі "Турист-Миколаїв".

"Станом на 7 годину. 13 травня 3 людини загинуло, 5 осіб постраждали", - наголошується у повідомленні.

При цьому пошуково-рятувальні роботи та розбирання завалів тривають. До ліквідації наслідків надзвичайної ситуації залучено 180 осіб і 30 одиниць техніки (від Держнс 120 чоловік особового складу та 20 од. техніки). Причина вибуху встановлюється.

Нагадаємо, за фактом вибуху в десятиповерховому житловому будинку в Миколаєві по вул. Лазурній, 40, міліція відкрила 12 травня кримінальне провадження за фактом порушення пожежної безпеки. Основна версія вибуху в багатоповерхівці в Миколаєві - самогубство мешканця будинку.