ua en ru

Глава місії ОБСЄ в Україні закликав забезпечити безпеку спостерігачам на Донбасі

Глава місії ОБСЄ в Україні Ертугрул Апакан сьогодні закликав сторони конфлікту забезпечити безпеку спостерігачам на Донбасі.

Глава місії ОБСЄ в Україні Ертугрул Апакан сьогодні закликав сторони конфлікту забезпечити безпеку спостерігачам на Донбасі. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ОБСЄ.

"Глава спеціальної моніторингової місії в Україні, посол Ертугрул Апакан сьогодні, після серії інцидентів, під час яких життя спостерігачі зазнали серйозної небезпеки, закликав всі сторони забезпечити безпеку спостерігачів при виконанні обов'язків, перевірці дотримання режиму припинення вогню", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, Апакан звернув уваги на інцидент 14 вересня, коли представники моніторингової місії потрапили під артилерійський обстріл.

"Ми глибоко шкодуємо, що наша група зазнала небезпеки в ході узгодженої місії з моніторингу. Це є абсолютно неприйнятним", - сказав Апакан.

Нагадаємо, 5 вересня тристороння контактна група Україна-Росія-ОБСЄ на переговорах у Мінську (Білорусь) підписала з лідерами так званих "Донецької народної республіки" та "Луганської народної республіки" протокол про припинення вогню. Згідно з протоколом представники ОБСЄ повинні стежити за режимом припинення вогню на Донбасі.