ua en ru

Екс-заступник директора готелю "Козацький" у Києві засуджений до 7 років тюрми за розкрадання держмайна

Колишній заступник директора державного підприємства Міноборони "Готель "Козацький" засуджений до семи років тюрми за розкрадання державного майна.

Колишній заступник директора державного підприємства Міністерства оборони України "Готель "Козацький" засуджений до семи років тюрми за розкрадання державного майна. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Центрального регіону України з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері.

"Шевченківським районним судом м. Києва засуджено колишнього заступника державного підприємства Міністерства оборони України "Готель "Козацький" громадянина С., який у 2010 р., діючи у складі організованої злочинної групи, з корисливих мотивів, зловживаючи службовим становищем, викрадав і незаконно використовував кошти державного підприємства, чим спричинив збитки на суму більше 500 тис. грн", - йдеться в повідомленні.

Як зазначають у прокуратурі, вказаного службовця судом визнано винним у скоєнні злочинів, передбачених ст. ст. 191 ч. 5, 364 ч. 2, 366 ч. 2 КК України, йому призначено запропоноване державним обвинувачем покарання - позбавлення волі на 7 років, з конфіскацією всього належного йому майна та з позбавленням права обіймати посади, пов'язані з адміністративно-господарчими функціями та з розпорядженням матеріальними цінностями на 3 роки.

Зазначимо, у березні 2011 р. в результаті обвалення балкону на дев'ятому поверсі готелю "Козацький", розташованого на Майдані Незалежності у Києві, загинув 16-річний студент. Винним у цьому прокуратура визнала інженера, який відповідав за безпеку і експлуатацію будівлі. Однак наприкінці 2011 р. Шевченківський суд Києва амністував його, оскільки він пенсіонер і учасник бойових дій.