ua en ru

ДНР вирішила присвоїти підприємства регіону

"Донецька народна республіка" вирішила привласнити собі підприємства регіону.

"Донецька народна республіка" вирішила привласнити собі підприємства регіону. Про це йдеться у Twitter ДНР з посиланням на заяву глави президії "Верховної ради ДНР" Дениса Пушиліна (на фото).

"У зв'язку з небажанням регіональних олігархів платити податки до бюджету ДНР прийнято рішення розпочати процес націоналізації", - заявив Пушилін.

"Ахметов зробив свій вибір. На жаль, цей вибір проти народу Донбасу. Сплата податків до Києва означає фінансування терору на Донбасі", - додає він.

"Будуть націоналізовані тільки підприємства місцевих олігархів. Список підприємств буде опублікований пізніше", - цитується Пушилін.

Нагадаємо, на сьогодні на 12:00 власник холдингу СКМ Рінат Ахметов закликав усі підприємства регіону провести акцію протесту проти ДНР.

При цьому в Адміністрації Президента України сумніваються, що заяви Ахметова стабілізують ситуацію на Донбасі. "Якби Рінат Ахметов робив свою заяву два місяці тому, напевно, не було б того, що зараз відбувається на Донбасі. Зараз ситуація вийшла з-під контролю у місцевих великих роботодавців і якоюсь мірою стала загрожувати їхньому бізнесу. Тому зараз пішли активні заяви. Але ці заяви мало впливають на стабілізацію ситуації", - заявив в.о. заступника глави АПУ, нардеп із фракції "Батьківщина" Андрій Сенченко.