ua en ru

Справу про вбивство мера Кременчука перекваліфіковано на замовне вбивство, - прокуратура

Кримінальне провадження за фактом вбивства Кременчуцького міського голови Олега Бабаєва перекваліфіковано на умисне вбивство, вчинене на замовлення за попередньою змовою групою осіб.

Кримінальне провадження за фактом вбивства Кременчуцького міського голови Олега Бабаєва перекваліфіковано на умисне вбивство, вчинене на замовлення за попередньою змовою групою осіб. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Полтавської області.

"Кримінальне провадження за фактом вбивства Кременчуцького міського голови перекваліфіковано з ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) на п. п. 11, 12 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство, вчинене на замовлення за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України", - йдеться в повідомленні.

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснюють слідчі Кременчуцького міського відділу УМВС України в Полтавській області та Головного слідчого управління УМВС України. Процесуальне керівництво - прокурори прокуратур м. Кременчук та Полтавської області.

Як зазначають у прокуратурі, наразі тривають активні слідчі дії. Призначено судово-медичну, судово-дактилоскопічну, балістичну, генетичну - загалом 13 експертиз.

"Відпрацьовуються усі версії, зокрема пов'язані з професійною, політичною, підприємницькою діяльністю міського голови", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 26 липня 2014 р. мер Кременчука Олег Бабаєв був убитий пострілом в груди з вогнепальної зброї недалеко від свого місця проживання.