ua en ru

Бойовики продовжують обстрілювати населені пункти на Донбасі, - штаб АТО

Терористи 31 січня не припиняли обстрілювати позиції сил АТО і населені пункти, використовуючи при цьому артилерію, міномети і стрілецьку зброю. Про це повідомляє прес-центр АТО в Facebook.

"На луганському напрямку з автоматичних гранатометів, танків, артилерії і "Градів" бойовики обстріляли населений пункт Щастя, з артилерії і мінометів вогонь вівся по Новотошковському, Комишному і Кримському. Кримське також обстріляли з танків", - йдеться в повідомленні.

Артилерія і міномети бойовиків протягом дня чотири рази обстріляли Трьохізбенку, а також Станицю-Луганську. В районі Сокольників відбулося бойове зіткнення.

"На донецькому напрямку міномети противника вели вогонь по Пісках і Досвідченому, з допомогою артилерії терористи завдали вогневі удари по населених пунктах Дослідне, Славне, Піски. Селища Тоненьке і Північне обстрілювали з "Градів". З артилерії злочинці вели вогонь по Новомихайловке, Березовому, Гранітного, Водяному і Авдіївці", - відзначили в штабі АТО.

Крім того, з мінометів і реактивних систем залпового вогню БМ-21 "Град" терористи кілька разів обстріляли н. п. Троїцьке, Чорнухине та Санжаровка. Мінометний вогонь також вівся по Орлово-Іванівці. Селище Золоте п'ять разів був обстріляний з артилерії і "Градів".

В районі Чорнухине бойовики намагалися штурмувати позиції українських військ, проте отримали відсіч і відступили.

На маріупольському напрямку з артилерії і мінометів терористи обстріляли Миколаївку і Чермалик.

Нагадаємо, сили АТО деблокували понад 70 українських військових в Вуглегірську.

Зазначимо, глава спецмиссии ОБСЄ в Україні засудив обстріл житлових районів на Донбасі.