ua en ru

Бойовики перекидають озброєння в район Дебальцеве та Станиці Луганської, - ІС

Бойовики перекидають озброєння в район Дебальцеве та Станиці Луганської, - ІС Джерело фото:topwar.ru
Бойовики перекидають озброєння для зміцнення своїх позицій в район Дебальцеве Донецької області та Станиці Луганської Луганської області.

Бойовики перекидають озброєння для зміцнення своїх позицій в район Дебальцеве Донецької області та Станиці Луганської Луганської області. Про це повідомив керівник групи "Інформаційний спротив", нардеп з "Народного фронту" Дмитро Тимчук в Facebook.

"В районі н. п. Дебальцеве противник прагне нарощувати свою угруповання, перекидаючи в даний район через н. п. Красний Луч додаткове озброєння і бойову техніку", - написав Тимчук.

За його словами, зафіксовано як мінімум два конвою постачання, до складу яких входили буксирувані артилерійські системи (до 12 од. артилерії).

"У район н. п. Станиця Луганська противник "партіями" перекидає бронетехніку (включаючи танки, по 3-4 одиниці за раз). Бронетехніка перекидається від кордону з РФ, під прикриттям артилерійського обстрілу позицій українських військ, "перекотиполе", з ретельним дотриманням маскування", - зазначив Тимчук.

Він також додав, що в цьому районі мобільні групи противника, посилені бронетехнікою, прагнуть відтіснити українські війська від р. Сіверський Донець.

"Танки противником застосовуються розрізнено, в основному як засіб вогневого посилення піхотної групи (до 1-2 одиниць). Відзначається висока активність мінометних розрахунків терористів", - повідомив він.

Нагадаємо, за повідомленням штабу, в зоні АТО за добу загинули 2 мирних жителів і 4 отримали поранення.