ua en ru

Бойовики обстріляли бригаду ремонтників у Трьохізбенці, - Москаль

Бойовики обстріляли бригаду ремонтників у Трьохізбенці, - Москаль
Бойовики в неділю, 23 листопада, обстріляли бригаду ремонтників, які прибули в Трьохізбенку (Луганська обл.) для відновлення подачі водо-, газо - і теплопостачання.

Бойовики в неділю, 23 листопада, обстріляли бригаду ремонтників, які прибули в Трьохізбенку (Луганська обл.) для відновлення подачі водо-, газо - і теплопостачання. Про це йдеться в повідомленні прес-служби голови Луганської облдержадміністрації Геннадія Москаля.

За словами Москаля, вранці 23 листопада почалася широкомасштабна операція з порятунку Трьохізбенки від гуманітарної катастрофи, яка близько місяця залишається без електроенергії.

"У неділю вранці я особисто поїхав у Трьохізбенку, взявши з собою вантажівку гуманітарної допомоги, паралельно туди поїхала і ОБСЄ. Ремонтні бригади повинні працювати в двох напрямках. Газовики з нашої сторони і Алчевська (який контролюється бойовиками) повинні були зустрітися поблизу Кримського і разом відновити пошкоджений газопровід, що йде до Трьохізбенки. А електрики в цей час взялися відновлювати обірвані лінії електропередач в самій Трехизбенке і на території, підконтрольній Козицину (глава т. н. "всевеликого війська донського", - ред.), з боку Слов'яносербська", - повідомив Москаль.

"З жалем мушу констатувати, що домовленості були зірвані терористами. Групу газовиків з Алчевська і представників ОБСЄ з Луганська вони просто не пропустили до Кримського, а нашу бригаду, яка вийшла на нейтральну територію в форменого спецодягу і з білим прапором, обстріляли з автоматичних гранатометів", - констатував голова ЛОДА.

За його словами, в результаті обстрілу ніхто не постраждав.

"У самій Трехизбенке ситуація трохи інша - півдня було тихо, і ремонтники з Слов'яносербська встигли усунути близько 80 відсотків пошкоджень на підконтрольній Козицину території. А після обіду бойовики відкрили вогонь, тому роботу довелося припинити. Ні газ, ні світло в Трьохізбенку так і не подали", - додав Москаль.

Нагадаємо, 23 листопада в ОБСЄ повідомили про те, що домовилися про припинення вогню в Трехизбенке для відновлення води, газу і світла.