ua en ru

Бойовики не пустили нідерландських експертів до місця аварії МН17

Бойовики не допустили нідерландських експертів до місця трагедії малазійського лайнера Boeing-777 рейсу МН17.

Бойовики не допустили нідерландських експертів до місця трагедії малазійського лайнера Boeing-777 рейсу МН17. Про це сьогодні на брифінгу повідомив глава місії Нідерландів Пітер-Яап Аальберсберг, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні вранці в тісній співпраці з ОБСЄ команда 38 нідерландських і 12 австралійських експертів намагалася потрапити на місце катастрофи рейсу МН17 з метою оглянути місце події і знайти речі, що належали пасажирам. На жаль, не вдалося потрапити на місце події, що відбувалися активні обстріл біля Шахтарська... Після консультації вирішили повернутися в Донецьк. Ми дуже розчаровані. Це жахливо чекати, щоб робити роботу, яку треба робити, а також ми потребуємо гарантій безпеки наших людей", - сказав він.

Аальберсберг додав, що експерти спробують повернутися на місце події завтра.

"Ми завтра знову спробуємо потрапити на місце трагедії", - заявив він.

Він додав, що сьогодні вранці бойовики повідомили про готовність пропустити місію до місця аварії і підтвердили, що нидерландці можуть безпечно дістатися до місця трагедії, але потім в районі Шахткрска відкрили вогонь.

Нагадаємо, в Шахтарському районі Донецької області 17 липня о 16:20 розбився літак Boeing 777-200 компанії "Малазійські авіалінії", який виконував рейс Амстердам - Куала-Лумпур (рейс MH17). За попередніми даними, загинули всі 298 чоловік, що знаходилися на борту: 283 пасажири, серед яких 3 дітей, і 15 членів екіпажу.