ua en ru

Бойовики, що нападали на міністерство оборони Ємену, були в основному вихідцями з Саудівської Аравії

Військові слідчі Ємену повідомляють, що бойовики, які атакували 5 грудня будівлю Міністерства оборони Ємену, були в основному вихідцями з Саудівської Аравії. Про це передає Associated Press.

Комітет, очолюваний начальником штабу, генералом Ахмедом аль-Ашвалем також озвучив нові цифри трагедії: 56 загиблих, 215 поранених. Раніше повідомлялося про 52 загиблих і 167 раненных.Генерал описав напад як двоступеневу операцію, в якій були задіяні 12 осіб. Спочатку зловмисники, переодягнені військовими, завели в комплекс машину з вибухівкою і підірвали її. Потім розділилися на 2 групи бойовики одночасно напали на військовий госпіталь і на лабораторію, що знаходилися в будівлі. Вони вбивали всіх, кого знаходили.

Раніше офіційні особи повідомляли, що 11 з 12 бойовиків вбито. Не відома доля останнього терориста, не повідомляється, захоплений він зник.

Відповідальність за напад на будівлю Міністерства оборони Ємену взяла на себе місцеве крило "Аль-Каїди" - угрупування "Аль-Маллахем". Групування заявила, що обрала своєю метою Міністерство оборони, тому що воно використовується американськими властями для організації атак безпілотників на території країни.

На момент інциденту міністра оборони в будівлі не було, так як він перебував з візитом у Вашингтоні. Після події влада США підвищили оцінку рівня загрози в регіоні і висловили "повну готовність підтримати єменських партнерів".

Атака стала самої кровопролитної в Сані з травня 2012 р. У числі загиблих щонайменше семеро іноземців: двоє громадян Німеччини, два лікаря з В'єтнаму, дві медсестри з Філіппін і медсестра - громадянка Індії. Серед мирних мешканців - громадян Ємену, загиблих при атаці - лікар і старший суддя.