ua en ru

Бойовики готуються до оборони Первомайська, Алчевська, Стаханова, - ІО

Бойовики готуються до оборони міст Первомайська, Алчевська, Стаханова Луганської області.

Бойовики готуються до оборони міст Первомайська, Алчевська, Стаханова Луганської області. Про це у своєму Facebook написав керівник Центру військово-політичних досліджень, представник групи "Інформаційний опір" (ІО) Дмитро Тимчук.

"Фіксується активна підготовка терористів до оборони в районі н.п.Первомайск, Алчевськ, Стаханов. Тут обладнуються укріпрайони, прибуває техніка і озброєння, проводиться насильницька мобілізація" серед місцевих жителів", - написав він.

"Відзначаються спроби керівництва терористичних угруповань отримати допомогу з Росії не тільки по лінії Міноборони РФ і спецслужб, але і від неурядових формувань. Зокрема, керівництво терористичної організації "ЛНР" очікує прибуття з РФ посилення від "Всевеликого війська Донського". Значна кількість бойовиків з числа місцевого населення готується покинути територію України. В районі н.п. Перевальськ зафіксовано формування колони з терористами і членами їх сімей, які готуються виїхати в Росію", - написав Тимчук.

За його словами, в районі н.п. Свердловськ відзначено формування терористами колон військової техніки, які, згідно з розвідданими, будуть відправлені на посилення бойовиків в напрямку н.п. Сніжне (Донецька область) та Ровеньки (Луганська область).

Тимчук додав, що вогневі позиції бойовиків зафіксовані в районах н.п. Сніжне, Шахтарськ і Торез Донецької області.