ua en ru

Апеляційний суд залишив у силі вирок у справі Оксани Макар

Апеляційний суд України сьогодні 30 травня 2013 р., залишив у силі вирок першої інстанції у справі про згвалтування і вбивство Оксани Макар. Про це пише "Комерсант-Україна".

Нагадаємо, цей злочин стався в ніч на 10 березня 2012 р. в м. Миколаєві. 19-річна Оксана Макар була згвалтована трьома молодими людьми, після чого один з них спробував її задушити. Вважаючи, що жертва померла, її вивезли на будмайданчик, облили бензином і підпалили. Оксана Макар була госпіталізована з важкими опіками і 29 березня померла.

Вирок суду першої інстанції був винесений у листопаді минулого року. Обвинувачений Євген Краснощок був засуджений до довічного ув'язнення, а два інших фігуранта - Максим Присяжнюк і Артем Погосян - до 15 і 14 років в'язниці відповідно.

Разом з тим жодна з сторін не погодилася з вироком. Зокрема, потерпіла сторона наполягала на довічному ув'язненні для всіх обвинувачених. Євген Краснощок визнавав свою провину лише в причетності до скоєння цього злочину, а Максим Присяжнюк і Артем Погосян просили взагалі зняти з себе звинувачення про вбивство і згвалтування, причому Присяжнюк визнавав за собою вину лише у приховуванні тяжкого злочину.

Головуючий суддя Федір Дзюба не задовольнив скаргу жодній зі сторін, підтвердивши первинний вирок.

Читайте також: Вирок у справі Макар: адвокати постраждалої сторони готують апеляцію